کمکهای اولیه هنگام حمله قلبی
شخصی که دچار حملهٔ قلبی شده است، ممکن است یک یا همهٔ موارد زیر را تجربه کند:
- فشار ناخوشایند، درد شدید یا پرفشار در مرکز قفسهٔ سینه
- ناراحتی یا دردی که از سینه به سمت شانهها، پشت، گردن، فک، دندانها، یک یا هر دو دست کشیده شده، یا گاهی اوقات بالای شکم پخش میشود.
- تنگی نفس
- گیجی، سرگیجه، غش
- تعریق
- حالت تهوع
بهطورکلی حملهٔ قلبی باعث ایجاد درد در قفسهٔ سینه برای مدتی بیش از 15 دقیقه میشود، اما ممکن است فاقد هرگونه نشانهای باشد. اطلاع از نشانههای دیگر به جز درد قفسهٔ سینه، مانند سوءهاضمه یا درد مزمن فک و گردن، حائز اهمیت است.
بسیاری از افرادی که دچار حمله قلبی میشوند، ساعتها، روزها یا هفتهها قبل از حملهٔ قلبی، علائم هشداردهنده را نشان میدهند.
در صورت بروز حملهٔ قلبی در شما یا شخصی دیگر، چه باید بکنید:
- با 115 یا شمارهٔ اورژانس محلی خود تماس بگیرید. علائم حملهٔ قلبی را نادیده نگیرید یا سعی در تحمل کردن آن نداشته باشید. در صورت عدم دسترسی به خدمات فوریتهای پزشکی، از همسایه یا دوست خود بخواهید شما را به نزدیکترین بیمارستان منتقل کند. تنها بهعنوان آخرین راهحل رانندگی کنید و بدانید رانندگی شما در این شرایط، خودتان و دیگران را در معرض خطر قرار میدهد.
- یک آسپیرین جویده و ببلعید، مگر اینکه به آسپیرین حساسیت داشته باشید یا از طرف پزشک نسبت به مصرف آن منع شده باشید.
- در صورت تجویز، نیتروگلیسیرین مصرف کنید. اگر فکر میکنید دچار حملهٔ قلبی شدهاید، در صورت تجویز پزشک، طبق دستورالعمل نیتروگلیسیرین مصرف کنید. از مصرف نیتروگلیسیرین شخصی دیگر اجتناب کنید، چراکه این کار ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری قرار دهد.
- در صورت بیهوش بودن شخص، CPR را آغاز کنید. اگر در کنار فردی هستید که بیهوش است، به اپراتور ۱۱۵ یا متخصص فوریتهای پزشکی اطلاع دهید. ممکن است به شما توصیه شود احیای قلبی ریوی (CPR) را آغاز کنید. در صورت عدم مهارت در CPR، پزشکان تنها انجام ماساژ قفسهٔ سینه را توصیه میکنند (حدود 100 تا 120 بار در دقیقه). اپراتور میتواند تا رسیدن کمک، شیوهٔ صحیح را به شما توضیح دهد و راهنماییتان کند.
- اگر دسترسی فوری به دستگاه شوک الکتریکی خارجی خودکار (AED) دارید و فرد بیهوش است، دستورالعملهای دستگاه را برای استفاده از آن دنبال کنید.
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.