بیضهٔ شناور
در بیماری بیضه شناور (retractile testicle)، بیضه بین اسکروتوم (کیسهٔ بیضه) و کشالهٔ ران جابهجا میشود. اگر بیضه در کشالهٔ ران قرار داشته باشد، در طی معاینه میتوان آن را به آسانی با دست به محل اصلیاش در کیسهٔ بیضه (کیسهای پوستی که از پشت آلت تناسلی آویزان است) انتقال داد. با این کار بیضه حداقل موقتاً در محل اصلی خود قرار میگیرد.
در بیشتر پسران مشکل شناور بودن بیضه، قبل از دوران بلوغ یا طی آن برطرف میشود. بیضه به محل اصلیاش (کیسهٔ بیضه) جابهجا میشود و بهصورت دائم در آنجا میماند.
گاهیاوقات بیضهٔ شناور در کشالهٔ ران باقی میماند و دیگر قابل جابهجایی نیست. به این وضعیت صعود بیضه یا عدم نزول اکتسابی بیضه گفته میشود.
علائم
بیضهها طی دوران جنینی در شکم تشکیل میشوند و در ماههای آخر بارداری به تدریج به داخل کیسهٔ بیضه نزول میکنند. اگر نزول بیضهها در بدو تولد کامل نشده باشد، آنها معمولاً در نخستین ماههای پس از تولد بهطور کامل نزول میکنند. اگر پسرتان دچار بیضهٔ شناور باشد، بیضهاش در واقع نزول کرده ولی در جای خودش باقی نمانده است.
نشانهها و علائم بیضهٔ شناور عبارتاند از:
- ممکن است بتوان بیضه را با دست از کشالهٔ ران به کیسهٔ بیضه جابهجا کرد و در این حالت، بیضه بلافاصله به کشالهٔ ران برنگردد.
- ممکن است بیضه خودبهخود در کیسهٔ بیضه ظاهر شود و برای مدتی در آنجا بماند.
- ممکن است بیضه مجدداً برای مدتی از کیسهٔ بیضه ناپدید شود.
بیضهٔ شناور با عدم نزول بیضهها (کریپتوکوردیسم) متفاوت است. در کریپتوکوردیسم بیضهها هرگز وارد کیسهٔ بیضه نشدهاند.
زمان مراجعه به پزشک
در جریان چکآپهای منظم، پزشک بیضههای فرزندتان را بررسی میکند تا ببیند که آیا آنها نزول کردهاند و بهخوبی تکامل یافتهاند یا خیر. اگر فکر میکنید فرزندتان دچار بیضهٔ شناور یا صعود بیضه است یا هر مشکل نگرانکنندهٔ دیگری در رابطه با بیضه دارد، به پزشک مراجعه کنید. لازم است هر چند وقت یکبار فرزندتان را برای چکآپهای منظم و بررسی تغییرات صورتگرفته در وضعیتش به پزشک نشان دهید.
علل
بیشفعالی عضلهٔ کرماستر موجب شناور شدن بیضه میشود. کرماستر عضلهای کیسهمانند است که بیضه داخل آن قرار دارد. با انقباض این عضله، بیضه به سمت بالا کشیده میشود. رفلکس کرماستر با مالش یک عصب در سطح داخلی ران یا بر اثر احساساتی نظیر ترس و خنده ایجاد میشود. سرما هم میتواند موجب فعال شدن عضلهٔ کرماستر شود.
اگر رفلکس کرماستر به قدر کافی قوی باشد، میتواند بیضه را از کیسهٔ بیضه بیرون ببرد و آن را وارد کشالهٔ ران کند (بیضهٔ شناور).
عوارض ثانویه
بهطور کلی بیضهٔ شناور به جز افزایش خطر صعود بیضه، عوارضی ندارد.
تشخیص
اگر بیضهٔ فرزندتان در کیسهٔ بیضه قرار نداشته باشد، پزشک محل آن را در کشالهٔ ران تعیین میکند. پس از مشخص شدن محل، پزشک سعی میکند بیضه را به آرامی به درون کیسهٔ بیضه هدایت کند.
در طی معاینه، فرزندتان ممکن است دراز بکشد، بنشیند یا سر پا بایستد. اگر فرزندتان بین یک تا سه سال سن دارد، پزشک ممکن است او را بنشاند، بهصورتی که کف پاهایش به هم چسبیده باشند و زانوهایش رو به اطراف قرار بگیرند؛ این وضعیت یافتن و هدایت کردن بیضه را آسانتر میکند.
اگر بیضه شناور باشد، نسبتاً به آسانی جابهجا میشود و بلافاصله پس از جابهجایی به محل قبلیاش برنمیگردد.
اگر بیضه بلافاصله به کشالهٔ ران برگشت، به احتمال زیاد فرزندتان دچار عدم نزول بیضه است.
درمان
بیضهٔ شناور به عمل جراحی یا سایر درمانها نیازی ندارد. این مشکل احتمالاً پیس از بلوغ یا در طی آن خودبهخود برطرف میشود. اگر فرزندتان دچار بیضهٔ شناور باشد، پزشک هر سال وضعیت او را بررسی میکند تا ببیند آیا بیضه در کیسهٔ بیضه مانده است یا همچنان شناور است یا صعود کرده است.
پزشکانی که به شما کمک می کنند
راضیه رحیمی
ممنونم، برنامه خوبی بود، مشکلی نبود. خدا خیرتان دهد
محمدرضا عربی
برنامه ویزيت آنلاین عالی بود، ممنونم
رقیه افشاری
بسیاری عالی بود، وقت ویزیت ساعت 8 بود، دکتر اخیاری ساعت 8:05 آنلاین شدند. تصمیم دارم برای مادرم هم از متخصص گوارش نوبت ویزیت آنلاین بگیرم.
حدیقه همتخانی
مشکلی نبود، مجددا پس از آزمایش دوباره از دکتر صفاری وفت میگیرم.
عباس عباس زاده
در طول سه روز گذشته که به صورت بستری در مجموعه بیمارستان محب و بخش CCU بستری بودم با دیدن نوع برخورد و اکرام بیماران تحت تاثیر واقع شدم. همیشه در ذهنم آرزوی این را داشتم در ایران خودمان اکرام ارباب رجوع و خاصه بیماران به نحو احسنت انجام پذیرد. ولی این آرزو را تا به امروز در هیچ مجموعه دیگری مثل این بیمارستان تجربه نکرده بودم.
قطعا راه دشواری تا رسیدن به اهداف عالیه شما و دیگر مدیران پیش رو دارید، اما یقینا این مجموعه پتانسیل بهتر شدن و الگو قرارگرفتن را دارد. به عنوان یک مراجعه کننده اولا : ممنون و سپاس، دوما : در این راه پیش رو و پرتلاش باشید، و سوما : نقاط قوت مدیریت خود را حفظ و نقاط ضعف را شناسائی فرمائید. پرسنل این بخش با تمام بیماران، چه پیر و جوان، با محبت و انگیزه خدمت برخورد داشتند.
آمادگی دارم به نوبه خود از تک تک این عزیزان تقدیر نمایم : سرکار خانم های پرستاران یوسفی . خردمند و …، بهیاران شهروز محمودی و …، خدمه زحمتکش و …. همه عزیزان. پزشکان محترم و حاذق که بنده از خانم دکتر ثابتی تکریم و خضوع دارم.
مهدی امین الرعایا
اینجانب مهدی امین الرعایا که در تاریخ 26/6/97 توسط استاد گرانقدر جناب آقای دکتر مرزبان و تیم فرهیخته و دانشمند همراه ایشان تحت عمل CABG قرار گرفته ام، بدینوسیله مراتب تشکر، قدردانی و امتنان خود را از زحمات بی شائبه و نیز فرشتگان مهربان و توانمندی که به عنوان پرستار در آن بیمارستان معظم مشغول ارائه خدمت خصوصا در بخش های ICU-OH1 و بخش آفتاب هستند، اعلام میدارم و آرزومند موفقیت های روز افزون شما در ادامه خدمت های بیشتر به جامعه دردمندان هستم.
البتع لازم به ذکر است مدیریت مهمانداری و همکاری کلیه پرسنل آن بیمارستان در حد قابل تقدیر میباشد.