درمان شکستگی پا به محل دقیق شکستگی و وخامت آن بستگی دارد. شکستگیهای شدید ممکن است مستلزم عمل جراحی باشند تا به منظور حفظ موقعیتِ مناسبِ استخوان شکسته در طول دورهٔ ترمیم، پلاک، پیچ یا گیرههایی در آن کار گذاشته شود.
علائم
اگر دچار شکستگی پا شده باشید، ممکن است بعضی از علائم زیر را تجربه کنید:
- درد فوری و زُقزُقکننده
- دردی که با فعالیت شدیدتر میشود و با استراحت کاهش مییابد.
- تورم
- کبودی
- حساسشدگی
- از ریخت افتادگی
- بروز دشواری در راه رفتن یا حمل اجسام
تشخیص
پزشک در هنگام معاینه، به دنبال نقاط حساسشدهٔ پایتان خواهدگشت. محل دقیق درد میتواند به یافتن علت ایجاد آن کمک کند.
پزشک ممکن است پایتان را در جهتهای مختلفی حرکت دهد تا دامنهٔ حرکتی آن را ارزیابی کند. او ممکن از شما بخواهد که کمی راه بروید تا طرز راه رفتنتان را بررسی کند.
عکسبرداری
اگر نشانهها و علائم شما حاکی از شکستگی پا بودند، ممکن است برایتان یک یا تعدادی از روشهای عکسبرداری زیر تجویز گردد:
- رادیوگرافی (اشعهٔ ایکس). بیشتر شکستگیهای پا توسط رادیوگرافی قابل مشاهده هستند. کارشناس مربوطه ممکن است پرتوهای ایکس را از زوایای مختلفی بتاباند تا اینکه تصاویر بهدستآمده چندان همپوشانی نداشته باشند. شکستگیهای ناشی از فشار تا زمانی که شروع به بهبودی نکنند، غالباً توسط رادیوگرافی نشان داده نمیشوند.
- اسکن استخوان. در اسکن استخوان، یک کارشناس مقداری اندک از مادهای رادیواکتیو را به ورید شما تزریق میکند. این مادهٔ رادیواکتیو جذب استخوانها میشود (بهخصوص جذب بخشهای آسیبدیدهٔ آنها). بخشهای آسیبدیده – مثل: شکستگیهای ناشی از فشار – به صورت نقاطی روشن در تصویر نهایی دیده میشوند.
- توموگرافی رایانهای (CT اسکن). در CT اسکن، به کمک اشعهٔ ایکس تصاویری از زوایای مختلف گرفته میشود و سپس این تصاویر با هم ترکیب میشوند تا نماهایی مقطعی از ساختارهای داخلی بدن ایجاد شود. CT اسکن میتواند جزئیات بیشتری دربارهٔ استخوان و بافتهای نرم مجاور آن به دست دهد و بدین صورت به پزشک در انتخاب بهترین روش درمانی کمک کند.
- تصویرسازی تشدید مغناطیسی (MRI). در MRI از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی استفاده میشود تا تصاویر بسیار دقیقی از رباطهای نگهدارندهٔ پا و قوزک ایجاد شود. با این روش عکسبرداری میتوان رباطها و استخوانها را مشاهده کرد و شکستگیهایی را دید که با رادیوگرافی قابل رؤیت نیستند.
درمان
درمان شکسستگی پا به اینکه کدام یک از استخوانهای آن دچار شکستگی شده و وخامت آسیبدیدگی چقدر است، بستگی دارد.
برای آشنایی با سایر بیماریها میتوانید در سایت محب به قسمت بیماریها مراجعه کنید.
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.