آبریزش چشم
آبریزش چشم (اپی فورا) به ریزش مداوم یا بیش از اندازه اشک اشاره دارد. بسته به علت، ممکن است به خودی خود متوقف شود. اقدامات خودمراقبتی در خانه میتواند در درمان آبریزش چشم کمککننده باشند، به ویژه اگر در اثر التهاب یا خشکی چشم ایجاد شده باشد.
علل
این مشکل میتواند ناشی از عوامل و شرایط گوناگونی باشد.
آبریزش مداوم چشم در نوزادان، اغلب حائز اهمیت است و معمولاً در نتیجهٔ انسداد مجاری اشک رخ میدهد. مجاری اشک، در تولید اشک نقش ندارند، بلکه مانند تخلیهٔ آب باران توسط ناودان، اشک را تخلیه میکنند. اشکها معمولاً از طریق منافذ ریزی (پانکتا) در قسمت داخلی پلکها، نزدیک بینی، به داخل بینی تخلیه میشوند. در نوزادان، ممکن است مجرای اشک تا چند ماه اول زندگی به طور کامل باز و فعال نباشد.
در افراد مسن، به دلیل افتادگی پوستِ پیرِ پلکها که امکان تجمع و ریزش اشک را فراهم میکند، آبریزش مداوم چشم مسئلهای طبیعی است.
حساسیتها یا عفونتهای ویروسی (التهاب ملتحمه) و همچنین هر نوع التهابی، ممکن است به مدت چند روز یا بیشتر باعث ایجاد آبریزش چشم شود.
دلایل دارویی
- داروهای شیمی درمانی
- اپی نفرین
- قطرههای چشم، به ویژه یدید اکوتیوفات و پیلوکارپین
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
در صورت همراه بودن این مشکل با موارد زیر، درمان فوری پزشکی انجام دهید:
- کاهش بینایی
- درد اطراف چشمها
- احساس جسم خارجی
ممکن است این عارضه به تنهایی برطرف شود. اگر این مشکل در اثر خشکی یا سوزش چشم ایجاد شده باشد، ممکن است استفاده از اشکهای مصنوعی یا قرار دادن کمپرس گرم روی چشم برای چند دقیقه مفید باشد. در صورت ادامه یافتن، با پزشک خود ملاقات کنید؛ ممکن است در صورت لزوم، پزشک شما را به متخصص چشم (چشم پزشک) ارجاع دهد.