مراقبت از کودکان در زمان شیوع کرونا
همهگیری کرونا باعث شده سوالاتی در ذهن افراد ایجاد شود. یکی از مهمترین سوالات در این زمینه نحوه مراقبت از کودکان در زمان شیوع کرونا است. در این مقاله مهمترین نکات برای شما لیست شده، با ما همراه باشید:
توصیههایی برای بازی کردن کودکان با همدیگر، رعایت فاصله اجتماعی و رفتارهای سالم برای جلوگیری از بیماری
زندگی کودکان به خاطر شیوع ویروس کرونا دگرگون شده است. تعطیل شدن مدارس و نداشتن همبازی، روتین زندگی کودکان را به هم ریخته است. کودکان نیز سوالهایی درباره ویروس کرونا دارند و برای جلوگیری از افزایش اضطراب آنها باید از پاسخهایی مناسب سن کودک استفاده کرد. این همچنین به گفتوگو و الگو قرار دادن چیزهایی که آنها میتوانند کنترل کنند، مانند شستن دست، رعایت فاصله اجتماعی و سایر رفتارهای تقویت کننده سلامت کمک میکند.
آیا کودکان در مقابل ویروس کووید ۱۹ ایمن هستند؟
کودکان از جمله نوزادان نیز به ویروس کووید ۱۹ مبتلا میشوند. هر چند کودکان علائم خفیفتری از تب، خستگی، سرفه و … را تجربه میکنند. بعضی از کودکان عوارض شدیدتری از این بیماری را نشان میدهند که کمتر شایع است. کودکان با بیماری و مشکلات زمینهای، بیشتر در خطر ابتلا به نوع شدید این بیماری هستند.
آیا در این شرایط انجام واکسیناسیون نوزادان و کودکان ضروری است؟
پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی اعم از پیشنهادهای ارائه شده توسط درمانگاه و مطب پزشک شما بستگی دارد. همانند تمام تصمیمات مربوط به سلامتی مزایا و خطرات این تصمیم هم باید سنجیده شود.
واکسیناسیون اولیه برای نوزادان و کودکان (به خصوص نوزادان شش و زیر شش ماه) مزایای مهمی دارد. در زمانهایی که سیستم ایمنی بدن نوزادان در معرض آسیب است، از آنها در برابر عفونتهایی مثل ذاتالریه و سیاهسرفه که ممکن است کشنده باشند حفاظت میکند. در آن واحد ممکن است در مسیر رفت و برگشت به درمانگاه یا مطب پزشک در معرض ویروس کووید ۱۹ قرار گرفته و نسبت به آن آسیبپذیر باشند.
یادمان باشد درجهت مراقبت از کودکان در زمان شیوع کرونا برای کودکان دوسال به بالا، در بیشتر موارد درنگ کردن و موکول کردن واکسیناسیون به زمانی دیگر احتمالاً تصمیم بهتری باشد. اما ممکن است این تصمیم برای برخی از کودکان با شرایط خاص و یا آنهایی که از زمان واکسنشان گذشته است ایده خوبی نباشد.
بهترین کار تماس گرفتن با درمانگاه و یا مطب دکتر است. از اقدامات پیشگیرانهای که برای حفاظت از کودکان انجام میدهند باخبر شده و با آنها درباره شرایط ویژه خود مانند وضعیت سلامتی کودکتان و میزان شیوع ویروس کرونا در منطقه خود صحبت کنید. همچنین این نکته که آیا در معرض این ویروس قرار گرفتهاید یا نه را نیز به آنها بگویید. با همکاری یکدیگر میتوانید بهترین تصمیم را برای کودک خود بگیرید.
در زمان شیوع ویروس کرونا، چه زمانی کودک خود را پیش دکتر ببریم؟
هر کاری که ضروری نیست باید به زمان دیگری که شرایط بهتر و امنتر است موکول شود. که این شامل معاینههای عمومی و چکاپ برای کودکان بالای دو سال نیز میشود (بسیاری از مراکز بهداشتی معاینات عمومی را حتی برای کودکان کمسنتر نیز به تعویق میاندازند). و همچنین شامل تمام قرارملاقاتهایی میشود که میتوان به تاخیر انداخت. مانند پیگیری درمان کودک دارای اختلال نقص توجه و بیشفعالی (ADHD) که در اجتماع و مدرسه به خوبی رفتار میکند.
پزشک شما میتواند درباره اینکه چه چیزهایی را به تعویق انداخته شما را راهنمایی کرده و زمان مراجعه دیگری را برایتان در نظر بگیرد.
بسیاری از مراکز درمانی ویزیت تلفنی یا اینترنتی را پیشنهاد داده که در این گونه از ارتباطات میزان رد و بدل شدن اطلاعات بسیار قابل توجه است.
هر چند بعضی چیزها نیازمند درمان حضوری هستند مانند:
- بیماری یا صدمات جدی و شدید. مانند کودک دارای مشکل تنفسی، درد قابل توجه و شدید، بیخوابی غیرمعمول، تب بالایی که پایین نمیآید، بریدگی و زخمی که نیاز به بخیه دارد یا استخوانی که ممکن است شکسته باشد. برای راهنمایی درباره اینکه آیا باید کودک خود را به مطب ببرید یا اورژانس محلی، با پزشک خود تماس بگیرید.
- کودکانی که برای یک وضعیت جدی پزشکی مانند سرطان، بیماری کلیوی یا یک بیماری روماتولوژیکی به صورت پیوسته در حال معالجه هستند. این ممکن است شامل شیمیدرمانی، تزریق سایر داروها، دیالیز یا تزریق خون نیز باشد. پزشک در مورد هرگونه تغییر در معالجه یا نحوه انجام آنها در طول شیوع ویروس کرونا، به شما توصیههایی را خواهد داد. تا وقتی که پزشکتان به شما نگفته است هیچکدام از قرارهای قبلی خود با او را از قلم نیندازید.
- معاینههای عمومیِ کودکان کمسنی که به واکسن احتیاج داشته و یا نیاز است که رشد آنها بررسی شود. سیاستها و اقدامات فعلی مراکز درمانی موردنظرتان را بررسی کنید.
- ویزیت و معاینههای عمومیِ کودکانی که شرایط سلامتی خاصی دارند. که شامل کودکانِ دارای مشکلات تنفسی که نیاز به معاینه ریه دارند، کودکانی که برای حفاظت از سیستم ایمنیشان به واکسن احتیاج دارند، کودکانی که فشار خون بالا دارند، کودکانی که وزن اضافه نمیکنند، کودکانی که نیاز به بخیه یا کشیدن آن دارند و یا کودکانی با آزمایش خون غیرطبیعی که نیاز به بررسی مجدد دارند میشود.
حرف آخر: با پزشک خود مشورت کنید. تصمیمگیری به عوامل مختلفی مانند وضعیت کودک، میزان شیوع ویروس در منطقه شما، اینکه آیا شما در معرض ویروس قرار گرفتهاید یا خیر، اقدامات ایمنیای که دکتر شما در مطب خود رعایت میکند و همچنین نحوه رفت و آمد شما به مطب و خانه بستگی دارد.
با تعطیل شدن مدارس در کشور آیا داشتن پرستار بچه درست است؟ با این حساب که نمیدانیم آیا آنها در معرض بیماری قرار گرفتهاند یا نه.
حقیقت این است که هر چه شما و فرزندانتان با افراد کمتری برخورد داشته باشید همانقدر بهتر است. هر چند ممکن است در مواقعی پدر و مادر در منزل نبوده و امکان مراقبت از کودک را نداشته باشند.
تمام کاری که میتوانید انجام دهید این است که با رعایت توصیههای زیر خطر ابتلا را به حداقل برسانید:
- انتخاب کردن پرستار بچهای که به جز خانواده شما، حداقل ارتباط را با افراد دیگر دارد.
- محدود کردن تعداد پرستار بچهها. در صورت امکان تنها یک پرستار بچه داشته باشید. اگر ممکن نیست تعدادشان را به کمترین حالت ممکن برسانید.
- مطمئن شوید که پرستار بچهتان فاصله اجتماعی را رعایت کرده و همچنین میداند که هر وقت احساس مریضی کند یا در معرض ویروس قرار بگیرد باید بدون آمدن به خانهتان به شما اطلاع دهد.
- پرستار بچه باید تا حد امکان فاصله خود را نسبت به کودک رعایت کرده و تماسهای فیزیکی را به حداقل برساند.
- اطمینان حاصل کنید که تمام افراد در طول روز به صورت مکرر دستان خود را میشویند (به خصوص قبل از غذا خوردن).
به خاطر قوانین فاصلهگذاری اجتماعی، کتابخانهها، فعالیتهای تفریحی، رویدادهای بزرگ ورزشی و تمام مکانهایی که والدین کودکان خود را به آنجا میبردند نیز تعطیل شده است. برای بازیکردن بچهها چه پیشنهادهایی دارید؟ دوست ندارم بچههایم هر روز فقط مقابل صفحه تلویزیون باشند.
به طور ایدهآل برای اینکه فاصلهگذاری اجتماعی فایده داشته باشد، کودکان نباید با یکدیگر بازی کنند. اگر مطمئنید که دوست کودکتان سالم است و هیچ تماسی با فرد آلوده یا مشکوک به ویروس نداشته است بازی با او (داشتن تنها یک همبازی پیشنهاد میشود) ممکن است ایرادی نداشته باشد، هر چند ما به طور قطع نمیتوانیم بگوییم که افراد با چه کسانی تماس داشتهاند.
از آنجا که در محیطهای باز امکان رعایت فاصله بیشتر است، بازی کردن بچهها با یکدیگر در چنین مناطقی جایگزین بهتری است. در فعالیتهایی مثل دوچرخهسواری و کوهنوردی احتمال انتقال ویروسها و میکروبها به یکدیگر کمتر است (البته داشتن و استفاده از ضدعفونیکننده هم پیشنهاد میشود). قانونهایی برای رعایت فاصله و تماس فیزیکی و لمس کردن گذاشته و اگر احتمال میدهید که فرزند شما این قوانین را رعایت نمیکند بازی کردن در محیط باز نیز پیشنهاد نمیشود.
شما هنوز هم با رعایت قوانین فاصلهگذاری اجتماعی میتوانید با خانواده به دوچرخهسواری و یا کوهنوردی بروید. ورزشهایی مثل فوتبال خانوادگی، بدمینتون و … نیز سرگرمکنندهاند.
کودکان میتوانند به صورت مجازی و تماس تصویری نیز (بدون اینکه در کنار هم باشند) با یکدگیر بازی کنند.
من با بچهها و نوههایم زندگی میکنم. هنگام مراقبت از نوههایم برای کاهش خطر ابتلا به ویروس چه راهکارهایی را پیشنهاد میدهید؟
در چنین شرایطی که پدربزرگ و یا مادربزرگ با نوهها زندگی میکنند، تمام افراد خانواده باید هرچه که در توان دارند انجام داده تا خطر ابتلا به ویروس کرونا را به حداقل برسانند.
نوهها و همچنین والدین باید تا حد امکان در خانه بمانند تا خطر ابتلای کل خانواده کمتر شود. تمام افراد خانواده باید به صورت مکرر دستان خود را شسته و سطوح نیز باید تمیز شوند.
تماس فیزیکی باید به حداقل برسد و افراد فقط در صورت ضرورت با یکدیگر تماس داشته باشند. هر چقدر هم که بودن در نزدیکی و در آغوش پدربزرگ و مادربزرگتان دلچسب باشد الان زمان مناسبی برای این کار نیست.
منبع:
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.