جا انداختن و سپس گچ گیری و بی حرکت کردن عضو یکی از روش های درمان شکستگی بسته ی استخوان است. اگر شما مبتلا به شکستگی بسته ی استخوان شده اید ، مراقبت از آتل یا گچ پا لازم است.
توصیه های مراقبتی :
- خشک شدن گچ، برای جلوگیری از شل شدن آن ضروری است. به این منظور لازم است، عضو گچ گرفته شده 24 ساعت در هوای آزاد قرار بگیرد. از طرف دیگر، خشک شدن برای آتل های فایبرگلاس نیز ضروری است، زیرا رطوبت و خیس شدن لایه ی پنبه ای بین فایبرگلاس و پوست، ممکن است باعث ایجاد مشکلات پوستی شود.
- برای جلوگیری از نفوذ آب به گچ یا آتل در زمان استحمام، ضروری است برای مراقبت از آتل یا گچ پا باید روی آتل و گچ با دو لایه ی پلاستیکی پوشانده شود.
- در 24 ساعت اول گچ گیری، لازم است از وزن گذاشتن روی اندام گچ گرفته شده پرهیز کنید. همچنین نباید این اندام را روی سطوح لبه دار قرار دهید. به این منظور می توانید از یک بالشت نرم استفاده کنید.
- اگر با صلاحدید پزشک، امکان راه رفتن با گچ برای شما وجود دارد، حتماً پیش از راه رفتن، از خشک شدن کامل گچ مطمئن شوید. زمان لازم برای خشک شدن گچ، 2 تا 3 روز و برای فایبرگلاس 1 ساعت است.
- از خارج کردن باند پنبه ای زیر گچ یا آتل خودداری کنید.
مراجعه به پزشک :
- در صورت خارش پوست، هرگز چیزی را زیر گچ فرو نبرید تا از زخمی شدن پوست جلوگیری شود. زیرا، ممکن است این زخم عفونی شود و به علت بسته بودن روی پوست، ممکن است این عفونت دیر تشخیص داده شود و برای شما خطراتی به همراه داشته باشد. در صورت خارش شدید، به پزشک مراجعه کنید.
- از برش دادن لبه های اضافه یا بخش هایی از گچ یا آتل، بدون مشورت پزشک پرهیز کنید.
- به پوست اطراف محل گچ یا آتل توجه داشته باشید. در صورت مشاهده ی زخم یا قرمزی، به پزشک خود اطلاع دهید.
- به طور منظم گچ یا آتل خود را بررسی کنید. در صورت مشاهده ی ترک، موضوع را به پزشکتان اطلاع دهید.
برای مطالعه بیشتر مقاله آشنایی با مداخلات : گچ یا آتل گرفتن قسمت مراقبت ها را مطالعه کنید.
منبع :
- کتاب پرستاری داخلی و جراحی بلک و هوکس
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.