لکنت زبان در کودکان را چگونه درمان کنیم؟
زمانی که کودک شروع به لکنت میکند، برای والدین نگرانکننده است. اما بیشتر اوقات، جای نگرانی نیست.
لکنت زبان بسیار رایج است. در واقع طبق گزارش مؤسسهٔ ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی (NIDCD)، 5 تا 10 درصد از کودکان درصدی از لکنت را در بین سنین 2 تا 6 سالگی، تجربه میکنند.
لکنت زبان اَشکال متفاوتی دارد
کودکانی که لکنت زبان دارند، میدانند چه میخواهند بگویند. آنها هنگام گفتن با مشکل مواجه میشوند. سه نوع مختلف لکنت زبان وجود دارد:
- تکرار: هنگامی که کودکان یک کلمه یا قسمتهایی از یک کلمه را تکرار میکنند: آیا میتوانم س-س-س-سگ شما را نوازش کنم؟
- طولانی شدن: هنگامی که صدایی را برای مدت طولانی میکشند: اییییییییست
- گرفتگی: زمانی که برای ادا کردن و بیرون آوردن کلمات مشکل دارند.
لکنت زبان در پسران بیشتر از دختران شایع است و ارثی است. ما دقیقاً نمیدانیم علت آن چیست. به احتمال زیاد، این به دلیل ترکیبی از عوامل رخ میدهد و ممکن است علت لکنت زبان در هر کودک متفاوت از دیگری باشد.
لکنت زبان تکاملی، رایجترین نوع اختلال گفتاری، هنگام یادگیری مهارتهای گفتاری و زبانی رخ میدهد. لکنت زبان ممکن است ناشی از آسیب مغزی باشد، اما این مورد رایج نیست. برخلاف تصور بسیاری از افراد، بهندرت اتفاق میافتد که لکنت زبان ناشی از عوامل روانی باشد.
به فرزند خود در مدیریت لکنت زبان کمک کنید
با این وجود، لکنت زبان باعث ناراحتی و استرس برای کودکان و والدین میشود. به همین دلیل است که بهترین راه برای مدیریت لکنت زبان، تمرکز بر روی آن نیست، بلکه صبر و حمایت است. برای نمونه، مؤسسهٔ ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی پیشنهاد میکند که والدینِ کودکانی که لکنت زبان دارند این موارد را انجام دهند:
- محیطهای آرام را برای مکالمه ایجاد کنید: هر روز زمانی را برای صحبت با فرزند خود اختصاص دهید.
- خودتان آهسته و با آرامش صحبت کنید.
- در برابر تمایل برای قطع کردن جملات بریدهبریدهٔ فرزندتان مقاومت کنید. بگذارید با آرامش و بدون استرس جملهٔ خود را پایان دهند.
- به جای تمرکز بر نحوهٔ ارسال پیام (نحوهٔ بیان کلمات)، بر روی محتوای پیام تمرکز کنید.
تا آنجا که میتوانید، از لکنت زبان چشمپوشی کنید، اما اگر فرزند شما مشکل لکنت خود را بیان میکند و از آن ناراحت است، آن را بپذیرید و قبول کنید که این حالت اتفاق افتادهاست، اما به فرزند خود بگویید که اشکالی ندارد و نباید نگران باشد.
چه زمان به پزشک مراجعه کنیم
بیشتر لکنتهای زبان در حدود شش ماه بهخودیخود برطرف میشوند. به طور کلی، 75 درصد از کودکانی که لکنت زبان دارند به طور کامل بهبود مییابند. در موارد زیر باید با متخصص اطفال یا آسیبشناس گفتاری مشورت کرد:
- لکنت زبان بیش از 6 تا 12 ماه ادامه داشته باشد.
- لکنت زبان پس از 3 تا 4 سالگی شروع شود، چرا که احتمال ادامهٔ آن در این شرایط بیشتر است.
- لکنت زبان از نظر شدت یا دفعات افزایش بیابد.
- سابقهٔ خانوادگی لکنت زبان وجود داشته باشد.
- فرزند شما از لکنت زبان ناراحت یا ناامید باشد.
منبع:
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.