هیپوسپادیاس یک نقص مادرزادی است که در آن دهانهی میزراه به جای اینکه به نوک پنیس (آلت تناسلی مذکر) باز شود، به سطح تحتانی آن باز میشود. میزراه لولهای است که از طریق آن ادرار از مثانه خارج شده و به بیرون دفع میگردد.هیپوسپادیاس نقصی شایع است و مشکلی در نگهداری از نوزاد به وجود نمیآورد. عمل جراحی معمولاً ظاهر طبیعی را به آلت تناسلی فرزندتان برمیگرداند. در صورت درمان موفقیتآمیز هیپوسپادیاس، بیشتر افراد میتوانند دفع ادرار و تولید مثلی عادی داشتهباشند.
برای مطالعه بیشتر راجع به این بیماری مطلب آشنایی با هیپوسپادیاس : علایم، علل ، تشخیص و درمان در مجله سلامتی محب بخوانید. در این مقاله به انواع روش های درمانی هیپوسپادیاس پرداخته ایم.
درمان هیپوسپادیاس
بعضی از انواع هیپوسپادیاس بسیار جزئی هستند و نیازی به عمل جراحی ندارند. البته درمان معمولاً شامل عمل جراحی برای جابجایی دهانهی میزراه و در صورت لزوم، صاف کردن تنهی آلت تناسلی میشود. این عمل معمولاً بین سنین 6 تا 12 ماهگی انجام میگیرد.
اگر آلت تناسلی فردی ظاهر غیرطبیعی دارد، نباید او را ختنه کرد. اگر هم در حین ختنه متوجه هیپوسپادیاس شدند، باید ختنه را کامل کنند. در هر دو مورد مراجعه به متخصص اورولوژیست کودکان پیشنهاد میشود.
عمل جراحی
بیشتر انواع هیپوسپادیاس را میتوان با یک عمل جراحی سرپایی تصحیح کرد. برای تصحیح بعضی از انواع آن هم به بیش از یک عمل نیاز است.
اگر دهانهی میزراه نزدیک قاعدهی آلت تناسلی باشد، جراح ممکن است برای بازسازی مجرای ادراری در موقعیت مناسب و تصحیح هیپوسپادیاس، نیازمند استفاده از بافت غلفه یا داخل دهان برای پیوند زدن آنها باشد.
نتایج عمل جراحی
در بیشتر موارد، عمل جراحی بسیار موفقیتآمیز است. غالباً پس از جراحی، پنیس (آلت تناسلی مذکر) ظاهری طبیعی پیدا کرده و افراد میتوانند دفع ادرار و تولید مثلی عادی داشتهباشند.
گاهی اوقات یک سوراخ (فیستول) در طول سطح تحتانی آلت تناسلی (در محل مجرای ادراری جدید) ایجاد میشود که ادرار از آن نشت میکند. در موارد نادر هم ترمیم زخمها و خراشها با مشکلاتی روبرو میشود. برای رفع این عواض ممکن است به یک عمل جراحی دیگر هم نیاز باشد.
مراجعات مجدد
بعد از عمل جراحی، لازم است فرزندتان را یکی دو بار دیگر به پزشک جراح نشان دهید. پس از آن به منظور بررسی وضعیت فرزندتان و عوارض ثانویهی احتمالی، بعد از آموزش استفاده از توالت و در دوران بلوغ، انجام مراجعاتی منظم به متخصص اورولوژیست کودکان توصیه میشود.
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.