آنفولانزا عوارض خیلی شدید مثل عفونت ریوی دارد که حتی میتواند مرگآور باشد اما با علائم سرماخوردگی تفاوت دارد، علائمی مثل گلودرد و تب و …. بیشتر با علائم این دو بیماری آشنا شوید.
تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا
آیا داروهای بدون نسخه و سوپ مرغ برای این دو بیماری کمککننده است؟ در جواب باید گفت: بله اما نه به عنوان درمانی سریع.
مهم است بدانید که به کدام یک مبتلا شدهاید. به این دلیل که آنفلوآنزا عوارض خیلی شدید مثل عفونت ریوی (پنومونی) دارد که حتی میتواند مرگآور باشد. بهتر است که آنفلوآنزا در عرض ۴۸ ساعت از شروع علائم درمان شود. تجویز داروهای آنتیویروس ممکن است زمان بیماری شما را کوتاه کند.
آنفلوآنزا سریع و بهصورت تهاجمی شروع میشود:
اگر احساس میکنید که یک کامیون به شما برخورد کرده است؛ به احتمال زیاد آنفلوآنزا گرفتهاید. علائمی مثل گلودرد، تب، سردرد، درد عضلانی، گرفتگی و سرفه همه بهسرعت و ناگهانی ظاهر میشوند. درصورتیکه در سرماخوردگی علائم معمولاً شدت کمتری دارد و شامل آبریزش یا گرفتگی بینی است. آنفلوآنزا طی ۲ تا ۵ روز بهتر میشود اما ممکن است برای یک هفته یا بیشتر احساس خستگی کنید. اما سرماخوردگی به آهستگی ظاهر میشود و تا ۱۰ روز ادامه دارد.
تب به طور معمول نشانهٔ آنفلوآنزا است:
اگرچه برخی از افراد ممکن است هنگام سرماخوردگی کمی تب داشته باشند، اما بیشتر آنها اینگونه نیستند. اگر آنفلوآنزا داشته باشید احتمالاً تب 37.7 تا 40 سانتیگراد دارید. تب در کودکانی که آنفلوآنزا دارند بالاتر است. حتی کودکان با سرماخوردگی معمولی هم احتمال دارند که تب کنند.
در آنفلوآنزا خستگی میتواند برای هفتهها طول بکشد.
در آنفلوآنزا در کل بدنتان احساس خستگی و درد میکنید. احساس ضعف و خستگی ممکن است تا ۳ هفته طول بکشد و حتی ممکن است در افراد مسن و افراد با بیماری زمینهای (مزمن) یا ضعف سیستم ایمنی طولانیتر هم بشود. اما در سرماخوردگی شما معمولاً فقط برای چند روز احساس بیحالی دارید.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو میتوانند باعث سردرد شوند:
هرچند شدت سردردی که به علت سرماخوردگی باشد، مانند سایر علائمی که در اثر ویروس ایجاد میشود، نسبت به آنفلوآنزا کمتر است.
سرفه: علامت مشترک سرماخوردگی و آنفلوآنزا
سرماخوردگی و آنفلوانزا بیماریهای ریوی هستند که بر راه هوایی اثر میگذارند و هر دو میتوانند باعث سرفه شوند.
عفونت ریوی (پنومونی) از عوارض آنفلوآنزا است. در صورت داشتن سرفهٔ مداوم، تب بالای ۳۸/۸ سانتیگراد، لرز، مشکل در تنفس، تنگی نفس یا درد قفسهٔ سینه در هنگام سرفه حتماً به پزشک مراجعه کنید.
گوشدرد: میتواند در سرماخوردگی یا آنفلوآنزا دیده شود.
احتقان و پرشدگی بینی در هر دو بیماری باعث افزایش فشار گوش شما میشود که بر شیپوراستاش (که رابط بین گلو و گوش میانی شما است) اثر گذاشته و میتواند باعث درد مبهم و کاهش شنوایی در گوش شما شود. این مشکل معمولاً همراه با دیگر علائم از بین میرود.
اگر بعد از بیماری و بهبود، گوشدرد به مدت طولانی وجود داشته یا به طور ناگهانی دردهای شدید داشتید به پزشک مراجعه نمایید، زیرا ممکن است دچار عفونت گوش شده باشید که نیاز به درمان داشته باشد.
سرماخوردگی معمولاً با گلودرد شروع میشود:
سریعترین علامت که در عرض ۱ یا ۲ روز خودش را نشان میدهد گلودرد است. آبریزش و گرفتگی بینی هم معمولاً شایع است. گلودرد در آنفلوآنزا هم دیده میشود، اما اگر به آنفلوآنزا مبتلا باشید احتمالاً احساس خستگی کرده و سایر علائم را هم دارید که همهٔ اینها با هم شروع میشوند.
گرفتگی بینی ممکن است به معنای سرماخوردگی باشد:
در صورت داشتن گرفتگی بینی احتمالاً سرما خوردهاید، مگر اینکه تب و بدندرد داشته و بدون انرژی باشید. اگرچه تعدادی از افرادی که آنفلوآنزا گرفتهاند، اظهار میکنند که گرفتگی بینی و عطسه نیز دارند.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو باعث عفونت سینوس میشوند. عفونت سینوسی علاوه بر ایجاد ترشحات سبز یا زرد رنگ که از بینی خارج میشود، باعث سردرد و درد در پیشانی، گونه و پل بینی میشود. درد با حرکت یا کشش ناگهانی سر بدتر میشود. گاهی اوقات ممکن است عفونت باکتریایی ثانویه داشته باشید که نیاز به درمان با آنتیبیوتیک دارد.
تست سوآب میتواند آنفلوآنزا را سریع تشخیص دهد:
سریعترین و بهترین راه برای اینکه بدانید کدام بیماری را دارید انجام آزمایش است. با انجام تست بینی یا ته حلق، دکتر معمولاً میتواند در عرض کمتر از ۳۰ دقیقه به شما بگوید که آنفلوآنزا دارید یا خیر. اگر تست مشخص کند که شما آنفلوآنزا گرفتهاید و علائم در عرض ۴۸ ساعت شروع شده باشد؛ پزشک ممکن است برای درمان شما آنتیویروس تجویز کند تا سریعتر بتوانید بهبود یابید.
در صورت ابتلا به آنفلوآنزا هرچه زودتر داروهای آنتیویروس را شروع کنید:
با شروع داروها شما میتوانید در عرض ۱ تا ۲ روز بهتر شوید و دورهٔ بیماریتان کوتاهتر میشود. به خصوص اگر دارو را در ۲ روز اول بیماری شروع کرده باشید. داروهای بدون نسخه میتوانند علائمی مثل سرفه یا احتقان را نیز کاهش دهند. حتماً قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کرده و بروشور آن را بخوانید که بدانید از چه ترکیباتی ساخته شده و چگونه باید مصرف شود.
در صورت ابتلا به سرماخوردگی داروهای بدون نسخه میتوانند علائم را تسکین دهند
داروهایی مانند داروهای ضداحتقان، سرکوبکنندهٔ سرفه و آنتیهیستامینها میتوانند به احتقان، سرفه و علائم بینی کمک کنند. استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن میتواند درد یا سردرد را درمان کند.
مواد فعال و هشدارها را در همهٔ برچسبهای محصولات بخوانید. بسیاری از داروهای سرفه و سرماخوردگی مواد یکسانی دارند، بنابراین ممکن است به طور تصادفی این مواد را بیش از حد مصرف کنید و باید مراقب باشید. به افراد زیر 18 سال آسپیرین ندهید. استفاده از آن برای درمان آنفولانزا با بیماریای به نام سندرم رِی در کودکان مرتبط است.
مهمترین راه پیشگیری شستوشوی دستان است
دستهای خود را بشویید تا آنفلوآنزا را به افراد دیگر انتقال ندهید. از آب ولرم و صابون استفاده کنید. دستها را برای مدت ۲۰ ثانیه به هم بمالید. بین انگشتان و اطراف ناخنها را هم فراموش نکنید. بعد از آن دستها را کاملاً شسته و خشک کنید. در صورت نبود آب و صابون استفاده از ضدعفونیکنندههای الکی دست هم مؤثر است.
در فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا به طور مداوم دستهای خود را بشویید، بهخصوص بعد از سرفه، عطسه و پاک کردن بینی. در هنگام سرفه و عطسه اگر دستمال کاغذی پیدا نکردید به جای دستهایتان در داخل آرنج سرفه یا عطسه کنید.
واکسن بزنید:
واکسن آنفلوآنزا تزریق کنید. واکسن از پروتئینهای موجود در آنفلوآنزای سال گذشته ساخته شده است که به بدن شما کمک میکند زمانیکه در مواجهه با ویروس قرار میگیرد، آمادگی تشخیص ویروس و مبارزه با آن را داشته باشد. واکسن آنفلوآنزا باعث ابتلا به آنفلوآنزا نمیشود. بسیار ضروری است که کودکان بالای ۶ ماه، زنان باردار، افراد بالای ۵۰ سال و افراد با بیماری زمینهای یا نقص سیستم ایمنی این واکسن را دریافت کنند.
آیا آنفلوآنزای خوکی (H1N1) هنوز تهدیدکننده است؟
همهگیری آنفلوآنزای خوکی در سال ۲۰۱۰ پایان یافته است. واکسنها در برابر آنفلوآنزای خوکی و فصلی که دارای علائم مشابهی مانند سرفه، گلودرد، تب (اگرچه همهٔ مبتلایان به آنفلوآنزا تب ندارند)، بدندرد هستند، محافظت ایجاد میکنند.
منبع:
تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.