آیا در معرض خطر افسردگی هستم؟
آیا در معرض خطر افسردگی هستم؟ دانستن اینکه چه عواملی میتواند احتمال افسردگی را افزایش دهد، به شما کمک میکند تا در هنگام نیاز بهترین مراقبتهای پزشکی را دریافت نمایید.
عوامل خطر
ژنتیک:
سابقهٔ افسردگی در خانواده ممکن است احتمال ابتلا به آن را برای شما بیشتر کند. تصور میشود که افسردگی قابل انتقال از نسلی به نسل دیگر باشد، اما روش این انتقال مشخص نیست.
مرگ یا از دست دادن:
غم و اندوه واکنشهایی طبیعیاند. هر چند گاهیاوقات چنین استرسهای بزرگی میتواند علائم جدی افسردگی مانند فکر خودکشی یا احساس پوچی و بیارزش بودن را به همراه داشته باشد.
تعارض:
آشفتگی شخصی یا اختلافات با خانواده یا دوستان ممکن است منجر به افسردگی شود.
سوءاستفاده:
سوء استفادهٔ جنسی، فیزیکی یا عاطفی در گذشته نیز میتواند باعث بروز افسردگی شود.
وقایع زندگی:
حتی تغییرات و وقایع خوب مانند اسبابکشی و جابهجایی یا فارغالتحصیلی هم میتواند افسردگی ایجاد نماید. تغییرات دیگری که ممکن است این مشکل را ایجاد نماید، شامل موارد زیر است:
- شغل جدید
- از دست دادن شغل یا درآمد
- ازدواج
- طلاق
- بازنشستگی
- بچهدار شدن
سایر بیماریها:
گاهی افسردگی با بیماریهای دیگری همراه میشود یا ممکن است واکنشی به سایر بیماریها باشد. نمونههایی از این قبیل عبارتاند از:
- مشکلات خواب
- درد مزمن
- اضطراب
- بیشفعالی
داروها:
افسردگی میتواند عارضهٔ جانبی دارویی باشد که برای بیماری دیگری مورد مصرف قرار گرفته است. اگر این اتفاق برای شما بیفتد، با پزشک خود در مورد تغییر آنچه مصرف میکنید، مشورت نمایید.
سوء مصرف مواد:
تقریباً 30 درصد افرادی که از مواد مخدر یا الکل سوء استفاده میکنند نیز مبتلا به افسردگیاند. بعضی از افراد زمانیکه احساس افسردگی میکنند، به سوء استفاده از مواد روی میآورند. در برخی افراد نیز مصرف زیاد الکل یا مواد مخدر میتواند علائم افسردگی ایجاد نماید.
مشکلات دیگر:
مواردی مانند انزوای اجتماعی به دلیل بیماری یا جدایی از خانواده یا گروه اجتماعی میتواند منجر به افسردگی شود.
در حال حاضر چه باید کرد؟
هر چه زودتر درمان افسردگی شروع شود، نتیجهٔ درمان بهتر خواهد بود. اگر فکر میکنید افسردگی دارید، با پزشک خود مشورت نمایید. پزشک میتواند به شما کمک کند تا شرایط را سنجیده و روشهایی را برای بهتر شدن به شما پیشنهاد نماید.
منبع:
یک دیدگاه وجود دارد