بیشتر مردم میدانند که کمخوابی برای بدن مضر است. کم خوابیدن بهطور مرتب با برخی از بیماریهای مزمن مرتبط است و از طرفی با تحریکپذیری، تنبلی و بیحالی در روز نیز در ارتباط است. اما آیا خواب بیشازحد مضر است؟
آیا میدانید خواب زیاد نیز ممکن است مشکلساز باشد؟ خواب بیشازحد با بسیاری از مشکلات سلامتی همراه است، از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- دیابت نوع 2
- بیماریهای قلبی
- چاقی
- افسردگی
- سردرد
- خطر مرگومیر ناشی از بیماریهای پزشکی
آیا این بدان معنا است که زیاد خوابیدن شما را بیمار میکند؟ دکتر پولوتسکی، استاد پزشکی در بیمارستان جانز هاپکینز، میگوید: لزوماً اینطور نیست. او میگوید: «ما دقیقاً علت و معلول را نمیدانیم. احتمالاً برعکس است، یعنی زمانی که بیمار هستید، بیشتر میخوابید.»
آیا خواب بیشازحد واقعاً به بیماری کمک میکند یا اینکه نشانهای از وجود بیماری است؟ در هر صورت، اگر متوجه شدید که همیشه چرت میزنید و یا کمبود خواب دارید، ممکن است زمان مراجعه به پزشک باشد.
خواب زیاد چقدر است؟
نیازهای خواب از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما بهطور کلی متخصصان توصیه میکنند که بزرگسالان سالم بهطور متوسط حدود 7 الی 9 ساعت در شبانهروز بخوابند.
دکتر پولوتسکی میگوید: اگر بهطور منظم به بیش از 8 یا 9 ساعت خواب در شب برای استراحت نیاز دارید، ممکن است نشانهٔ مشکلی اساسی باشد.
چه چیزی شما را تا این حد خسته میکند؟
دکتر پولوتسکی میگوید: تعدادی از شرایط و بیماریها خواب را مختل میکنند و یا کیفیت خواب شما را کاهش میدهند و باعث میشوند حتی پس از گذراندن 8 ساعت در رختخواب، احساس خستگی و تنبلی کنید. این بیماریها عبارتاند از:
- آپنهٔ خواب: اختلالی تنفسی که باعث وقفههای کوتاه در تنفس در هنگام خواب میشود.
- سندرم پای بیقرار: اختلالی مغزی که باعث میشود تمایلی شدید و قوی برای تکان دادن پاها در حالت استراحت داشته باشید.
- دندان قروچه: که در آن در هنگام خواب دندانهای خود را میسایید یا در هم فشار میدهید.
- درد مزمن
- مصرف داروهایی خاص
بعد از این موارد، بیماریهایی وجود دارد که کیفیت خواب را مختل نمیکنند، اما میزان خواب مورد نیاز شما را افزایش میدهند. این موارد عبارتاند از:
- نارکولپسی: اختلالی مغزی که چرخهٔ خواب و بیداری بدن را مختل میکند.
- سندرم مرحلهٔ تأخیری: اختلالی که در آن ریتم شبانهروزی یا ساعت بیولوژیکی، شما را در ساعات بامدادی بیدار نگه میدارد و بیدار شدن در صبح را سخت میکند.
- پرخوابی ایدیوپاتیک: اختلالی که به دلایل نامعلوم باعث خوابآلودگی بیشازحد میشود.
خوشبختانه بسیاری از این بیماریها درمان میشوند و این به بهبود کیفیت خواب کمک میکند.
مطالعهٔ خواب
دکتر پولوتسکی میگوید: بسیاری از افراد با افزایش سن بیشتر میخوابند و تصور میکنند که این ویژگی طبیعی پیری است. اما افزایش سن نباید نیازهای خواب شما را بهطور چشمگیری تغییر دهد.
اگر بیماریهایی را که گفتیم ندارید و بعد از 9 ساعت خواب، همچنان چرت میزنید و نیاز به خواب بیشتری دارید، ممکن است نشانهای از وجود بیماریهای زمینهای مانند بیماری قلبی، دیابت و یا افسردگی باشد.
اگر بیشازحد میخوابید، دکتر پولوتسکی توصیه میکند که با پزشک خود مشورت کنید. او ممکن است جهت رد اختلالات خواب آزمایشی برای مطالعهٔ خواب شما پیشنهاد دهد. او میگوید: «شما باید از مراکز خواب به دنبال دریافت کمک تخصصی باشید.»
منبع:
آیا خواب بیشازحد مضر است؟ / آیا خواب بیشازحد مضر است؟
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.