زمان مطالعه: 2 دقیقه

سرطان مثانه یکی از موضوعاتی که امروزه ذهن افراد زیادی را درگیر کرده و سوالات زیادی را ایجاد نموده است. آیا بعد از برداشتن کلیه، باز هم امکان رشد تومور هست؟ آیا اصلا سرطان کلیه، مثلا توده کلیه به مثانه ارتباط خواهد داشت؟ در برنامه اینستاکلینیک محب که در صفحه اینستاگرام محب بصورت زنده برگزار می‌شود باحضور آقای دکتر حسین صفاری, متخصص کلیه و مجاری ادرار, این سوال مطرح شد و در این فیلم می‌توانید پاسخ این سوال را ببینید.

 

آیا بعد از برداشتن کلیه، باز هم امکان رشد تومور هست؟

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

سرطان مثانه

 

سرطان مثانه از رایج‌ترین انواع سرطان‌ها می‌باشد. این سرطان در مردان بیشتر از زنان رخ می‌دهد و اگرچه در هر سنی ممکن است فرد را مبتلا کند ولی معمولاً در بزرگسالی گریبان او را می‌گیرد.

سرطان مثانه (ارگانی توخالی و عضلانی، واقع در بخش تحتانی شکم که ادرار را ذخیره می‌کند) غالباً در سلول‌های پوشاننده‌ی سطح داخلی مثانه آغاز می‌شود. اگرچه این نوع سرطان بیشتر در مثانه رخ می‌دهد ولی سرطان‌هایی از همین نوع ممکن است در سایر بخش‌های دستگاه تخلیه ادرار هم اتقاق بیفتد.‌

از هر 10 مورد سرطان مثانه‌ی تشخیص‌داده‌شده، حدود 7 مورد آن‌ها از یک مرحله‌ی ابتدایی آغاز می‌شوند (زمانی که سرطان قابلیت درمان بالایی دارد). البته حتی سرطان مثانه در مراحل ابتدایی هم ممکن است دوباره فرد را مبتلا کند. به این دلیل، کسانی که سرطان مثانه دارند، معمولاً تا سال‌ها بعد از درمان نیازمند مراجعات مجدد به پزشک هستند تا بازگشت سرطان یا پیشروی آن به مرحله‌ای بالاتر در آنان بررسی شود.

 

نشانه‌ها و علایم احتمالی سرطان مثانه عبارتند از:

 

 

 

آیا بعد از برداشتن کلیه، باز هم امکان رشد تومور هست؟

 

مخاطبی این سوال را مطرح کردند که آیا بعد از برداشتن کلیه، باز هم امکان رشد تومور هست؟ آیا اصلا سرطان کلیه، مثلا توده کلیه به مثانه ارتباط خواهد داشت؟

 

پاسخ آقای دکتر حسین صفاری متخصص کلیه و مجاری ادرار به این سوال را ببینید:

 

” اصلا ماهیت تومور کلیه میتواند با تومور مثانه یکی باشد. یعنی همان بافت مخاطی مثانه که ما اصطلاحا میگوییم، یوروتیلیوم، در تمام دستگاه های ادراری هست. ممکن است مثلا بیمار ما اول با، حالا شاید این بحث یک کم تخصصی بشود، ترانزیشنال سلکارسینومای کلیه داشته باشد، که میتواند ریزش کند این سلول های بدخیم در درون مثانه و ما مثلا آمدیم کلیه را برداشتیم، حالب را برداشتیم، بافت دام مثانه، یعنی آن قسمت سطحی سقف مثانه را هم برداشتیم. حالا مریض ما بعد میآد پیگیری میکند، میبینیم از همان ضایعه باز در مثانه هم دارد. چون این مخاط همان مخاطی میتواند باشد که در کلیه هم هست، این عود را داریم. ولی آن توده کلیه اصلی، اصطلاحا میگویند رنال سلکارسینوما که از بافت پارانشیمی کلیه رشد میکند، آنها معمولا توی مثانه دیده نمیشوند مگر اینکه متاستاز باشد.

در پیگیری ها یک اورولوژیست تمام سیستم ادراری را مورد پیگیری قرار خواهد داد. “

 

مقالات مشابه

میوه‌ها و سبزیجات بنفش چه مزایایی دارند؟

چرا لوبیا برای سلامتی مفید است؟

چه غذاهایی برای افسردگی مناسب‌اند؟